В Україні заборонили навчальні польоти Ан-26 та їхніх аналогів після катастрофи під Чугуєвом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Україні заборонили навчальні польоти Ан-26 та їхніх аналогів після катастрофи під Чугуєвом

Марієнко Андрій / УНІАН

В Україні на доручення президента Володимира Зеленського заборонили навчальні польоти літаків Ан-26 та їхніх аналогів у Збройних силах на час розслідування авіакатастрофи під Чугуєвом.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час позачергового засідання уряду, повідомляє Укрінформ.

На час розслідування також відсторонять осіб, відповідальних за організацію навчальних польотів.

Крім того, Зеленський хоче отримати від відповідних фахівців інформацію про склад і технічний стан всієї військової техніки, яка перебуває на озброєнні в Україні. «Ми хочемо побачити повну статистику всієї нашої техніки», — цитує Зеленського Офіс президента.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа — літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, життю іншого — курсанту Вʼячеславу Золочевському нічого не загрожує.
  • В уряді створили комісію для розслідування авіакатастрофи. Її очолив віцепрем’єр Уруський. За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів та посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово сталася катастрофа. Імовірно, літак зачепив крилом землю.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив 26 вересня днем жалоби в Україні. Він також пообіцяв, що держава профінансує лікування курсанта, який вижив, та виплатить компенсації сімʼям загиблих.