Заступник очільника МВС Геращенко опублікував відео падіння Ан-26 під Чугуєвом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко показав відео з камер спостереження, на якому видно падіння військового літака Ан-26 під Чугуєвом.

Відео він опублікував у своєму Facebook.

«Це відео має допомогти слідчим та експертам встановити, що ж сталося після того, коли командир корабля повідомив про відмову лівого двигуна і приготувався до посадки на правому», — пояснив Геращенко.

На відео видно, як літак спочатку тримався чіткого курсу на злітно-посадкову смугу аеродрому, але потім його повело ліворуч і він розбився.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа — літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, життю іншого нічого не загрожує.
  • В уряді створили комісію для розслідування авіакатастрофи. Її очолив віцепрем’єр Уруський. За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів та посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово зазнав аварії. Імовірно, літак зачепив крилом землю.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив 26 вересня днем жалоби в Україні. Він також пообіцяв, що держава профінансує лікування курсанта, який вижив, та виплатить компенсації сімʼям загиблих.