В Україні почала роботу місія ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Україні почала роботу місія ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами

Гонтар Володимир / УНІАН

В Україні почала роботу Місія Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

Заступниця міністра Еміне Джапарова під час зустрічі з головою Місії Інгібйорг Гісладоттір наголосила, що МЗС України готове надавати всебічне сприяння міжнародним спостерігачам у виконанні ними свого мандату.

Джапарова також розповіла Гісладоттір, у яких умовах проходитимуть вибори, а глава спостережної місії поінформувала Джапарову про основні етапи роботи Місії у передвиборчий та постелекторальний періоди.

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову, якою призначила місцеві вибори на 25 жовтня. У ній містився пункт про те, що умовою проведення виборів на окупованому Донбасі є відновлення контролю над ділянкою кордону з Росією, виведення всіх незаконних збройних формувань і техніки, відновлення в регіоні конституційного ладу та правопорядку відповідно до законів України.
  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів буде проходити з 15 до 24 вересня. 2 жовтня — оприлюднення інформації про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Підсумки виборів будуть відомі 6 листопада.
  • 15 вересня в Україні стартувала реєстрація на місцеві вибори. Верховна Рада дозволила кандидатам у депутати не подавати довідку про несудимість.