Комітет Сенату США затвердив кандидатури послів в Україні та Білорусі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Комітет Сенату США затвердив кандидатури послів в Україні та Білорусі

Flickr / George C. Marshall European Center for Security Studies

Профільний комітет Сенату США під час засідання затвердив кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона на посаду посла США в Україні.

Про це йдеться на сайті комітету.

Кіт Дейтон у відставці з 2010 року. Відтоді та дотепер очолює Центр ім. Маршалла в Німеччині. Також одночасно є старшим радником від США з оборони в Україні.

Раніше Дейтон був координатором з питань безпеки в палестинсько-ізраїльському конфлікті, директором з питань стратегії, планів і політики штабу США, директором операцій розвідки Пентагону.

Під час засідання сенатори також затвердили і кандидатуру свого посла у Білорусі. На цю посаду претендує заступниця держсекретаря США Джулі Фішер. До цього у Білорусі 12 років не було американського посла.

  • Президент США Дональд Трамп 15 травня вніс на розгляд Сенату кандидатуру Кіта Дейтона на посаду посла в Україні.
  • 6 травня 2019 року стало відомо, що посол США в Україні Марі Йованович завершує роботу. Вона терміново відбула до Вашингтона для консультацій.
  • Після неї в Україні змінилося вже два тимчасово повірених у справах США. Спочатку на цій посаді був колишній посол Вільям Тейлор, а зараз посольство очолює Крістіна Квін.