The Washington Post: ЦРУ припускає, що Путін керує кампанією проти кандидата у президенти США Байдена

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
The Washington Post: ЦРУ припускає, що Путін керує кампанією проти кандидата у президенти США Байдена

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Росії Володимир Путін і його найближчі помічники, імовірно, керують спецопераціями, які спрямовані проти кандидата у президенти США від Демократичної партії Джо Байдена.

Про це повідомляє The Washigton Post з посиланням на звіт ЦРУ.

«За нашими оцінками, президент Володимир Путін і найбільш високопоставлені російські особи обізнані про операції щодо очорнення колишнього віцепрезидента США [Джо Байдена], щодо підтримки президента США [Дональда Трампа] і розпалювання суспільної ворожнечі напередодні виборів у США. Імовірно, вони ними керують», — йдеться у звіті Центрального розвідувального управління.

ЦРУ зазначає, що такі дії РФ повністю відповідають тому, що Росія намагалась очорнити Байдена, коли він був віцепрезидентом.

Нагадаємо, що 18 серпня 2020 року комітет Сенату США з розвідки випустив доповідь, в якій йдеться, що у 2016 році президент Росії Володимир Путін наказав зламати компʼютерні мережі та облікові записи, які повʼязані з Демократичною партією. Таким чином Росія намагалася допомогти Трампу здобути перемогу.

У комітеті зазначили, що доповідь надає найбільш повний опис загроз, які становить Росія. Віцеголова комітету, демократ Марк Ворнер сказав, що доповідь вказує на «неймовірні» контакти між командою Трампа і російськими агентами.

Вибори президента США заплановані на 3 листопада. У серпні Байден погодився брати участь у виборах від Демократичної партії. Його головним опонентом буде чинний президент Дональд Трамп.