ФБР: Росія використовує дезінформацію, аби підірвати виборчу кампанію кандидата у президенти США Байдена

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
ФБР: Росія використовує дезінформацію, аби підірвати виборчу кампанію кандидата у президенти США Байдена

Bastiaan Slabbers / NurPhoto via Getty Images

Росія втручається у президентські вибори у США й використовує дезінформацію, щоб підірвати виборчу кампанію кандидата у президенти від Демократичної партії Джо Байдена. Про це заявив директор ФБР Крістофер Рей, передає Reuters.

Окрім цього Росія намагається підірвати довіру американців до виборчого процесу. Москва також намагається підірвати те, що вона вважає антиросійським істеблішментом США.

Рей наголосив, що його найбільше турбує постійний потік дезінформації, який може підірвати впевненість у результатах виборів.

Що стосується Китаю, то глава ФБР сказав, що бюро настільки активно відстежує зусилля Китаю отримати доступ до американських технологій та іншу конфіденційну інформацію, що починає нове контррозвідувальний розслідування «кожні 10 годин».

Нагадаємо, 18 серпня 2020 року комітет Сенату США з розвідки випустив доповідь, в якій йдеться, що у 2016 році президент Росії Володимир Путін наказав зламати компʼютерні мережі та облікові записи, які повʼязані з Демократичною партією. Таким чином Росія намагалась допомогти Трампу перемогти.

У комітеті зазначили, що доповідь надає найбільш повний опис загроз, які становить Росія. Віцеголова комітету, демократ Марк Ворнер сказав, що доповідь вказує на «неймовірні» контакти між командою Трампа і російськими агентами.

  • Вибори президента США заплановані на 3 листопада. У серпні Байден погодився брати участь у виборах від імені Демократичної партії. Його головним опонентом буде чинний президент Дональд Трамп.
  • 5 серпня у Сенаті США ухвалили секретну версію останнього, пʼятого тому розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори 2016 року.
  • Міністерство національної безпеки США та ФБР на початку цього року розіслали американським штатам меморандум з попередженням, що Росія може втручатися у президентські вибори 2020 року. У документі назвали вісім можливих сценаріїв, зокрема таємне консультування кандидатів.