Зеленський відповів на петицію про його відставку: Сталася помилка, не пов’язана з корисливими мотивами

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Зеленський відповів на петицію про його відставку: Сталася помилка, не пов’язана з корисливими мотивами

President Of Ukraine / Flickr

Несвоєчасне інформування президентом України Володимиром Зеленським Національного агентства з питань запобігання корупції про зміни у майновому стані його сімʼї стало результатом помилки, яка була одразу публічно визнана та виправлена, і це не є підставою для його відставки з посади глави держави.

Про це йдеться у його відповіді на електронну петицію щодо заклику подати у відставку, розміщену на сайті Офіційного інтернет-представництва президента України 8 липня політологом Віктором Уколовим.

«Стосовно порушення, яке, на думку автора петиції, є підставою для оголошення мною відставки з посади президента України, то воно полягає у невчасному інформуванні Національного агентства з питань запобігання корупції про зміни в майновому стані моєї родини і сталося у результаті помилки та не пов’язане із корисливими мотивами», — наголосив він.

За словами Зеленського, одразу після виявлення помилки її було публічно визнано і виправлено, а її наслідки не завдали шкоди інтересам громадян або держави.

«Слова моєї обіцянки залишити посаду президента України у разі свідомого порушення закону взяті з контексту розмови про неприпустимість існування корупційних схем в управлінні державою і моя позиція з цього питання залишається незмінною», — додав він.

  • У квітні 2019 року Зеленський, будучи кандидатом, заявив, що якщо його викриють на схемах або порушенні закону, то він подасть у відставку.
  • 7 липня 2020 року Офіс президента повідомив, що Зеленський особисто поінформував Національне агентство з питань запобігання корупції, що порушив закон. Цього ж дня НАЗК вручило Зеленському два адмінпротоколи.