Петиція про відставку Зеленського за порушення закону набрала необхідну кількість підписів. Президент тепер повинен її розглянути

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Петиція на сайті президента про відставку Володимира Зеленського через порушення ним закону набрала необхідні для її розгляду 25 тисяч підписів. Станом на зараз петицію підписали понад 27 тисяч осіб.

Вона була оприлюднена 8 липня. Її автором став політолог Віктор Уколов, який підтримує пʼятого президента Петра Порошенка.

«Ми, що підписалися нижче, закликаємо президента Володимира Зеленського виконати свою передвиборчу обіцянку і подати у відставку з посади президента України через порушення закону! 18 квітня 2019 року у програмі «Право на владу» кандидат у президенти Володимир Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить закон», — сказано в петиції.

Порушенням названо те, що Зеленський не задекларував 5,1 млн гривень доходів від купівлі цінних паперів, чим порушив закон «Про протидію корупції».

«Звертаємося до пана президента із закликом дотримувати слова і подати у відставку, або визнати, що за 4 дні до другого туру, 18 квітня 2019 року, він збрехав своїм виборцям», — йдеться в тексті петиції.

  • У квітні 2019 року Зеленський, будучи кандидатом, заявив, що якщо його викриють на схемах або порушенні закону, то він подасть у відставку. 7 липня 2020 року Офіс президента повідомив, що Зеленський особисто поінформував Національне агентство з питань запобігання корупції, що порушив закон.
  • У цей же день НАЗК вручило Зеленському два адмінпротоколи.