Російського неонациста «Тесака» могли вбити. Адвокат послався на висновки незалежної експертизи

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адвокат сімʼї російського неонациста Максима Марцинкевича на прізвисько «Тесак», якого знайшли мертвим у СІЗО, заявив, що отримав результати незалежної експертизи. За його словами, «Тесак» не міг нанести собі знайдені на його тілі ушкодження.

Про це адвокат батька Марцинкевича Олексій Михальчик розповів «МБХ медіа» .

«Експерт взяла на себе сміливість дійти категоричних висновків про неможливість нанести самостійно такі пошкодження. У нас були припущення, на даний момент фахівець дійшла таких самих висновків, які підтвердили наші припущення. Все це вказує на неможливість суїциду», — сказав Михальчик, додавши, що експертиза проводилася за опублікованим раніше посмертним фото Марцинкевича.

За словами адвоката, родичі «Тесака» вимагають, щоб правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею про вбивство. Голові Слідчого комітету Росії вже подано відповідну скаргу.

  • У кінці грудня 2018 року Бабушкінський суд Москви засудив Марцинкевича до 10 років колонії у справі про напади на людей під приводом боротьби з наркоторгівлею. Він відбував покарання в Республіці Комі. У жовтні 2019 року Сиктивкарський міський суд помʼякшив йому вирок, знявши звинувачення в розпалюванні ненависті або ворожнечі. Загальний термін покарання зменшили до менш ніж девʼяти років.
  • 16 вересня «Тесака» знайшли мертвим у СІЗО Челябінська. Офіційна версія — самогубство. «Тесак» залишив передсмертну записку, а Слідчий комітет Росії заявив, що неонацист перед самогубством зізнався в низці вбивств.