«Слуга народу» провела з’їзд на території КНУ, порушуючи закон. Голова партії Корнієнко прокоментував звинувачення

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У неділю, 20 вересня, київський осередок партії «Слуга народу» провів свій з’їзд на території головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, чим порушив законодавство.

У Студентському парламенті університету засудили проведення з’їзду на території закладу і назвали його порушенням закону. Ідеться про частину 3 статті 31 Закону України «Про освіту»: політичні партії (об’єднання), їхні члени, депутати (кандидати в депутати) не мають права провадити свою діяльність у закладах освіти.

«Не має значення, чи проводяться подібні заходи безпосередньо у самій будівлі Університету, чи на його території, чи публічні заходи офіційно оголошені як політичні, чи їхній політичний характер витікає із наявності політичної символіки та політичних фігур, що асоціюються з конкретною політичною партією», — йдеться у заяві Студпарламенту.

Водночас голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко в коментарі LB.ua запевнив, що в разі встановлення порушення закону партія готова понести відповідальність.

«Червоний корпус — знакова для столиці локація. А ми виступаємо за нову якість столиці — без незаконних забудов, порушень тощо. Якщо будуть якісь санкції, ми готові», — сказав він.

За словами Корнієнка, чинне виборче законодавство є новим як для представників «Слуги народу», так і для інших політиків.

«Ми всі вчимося на ходу буквально», — додав нардеп.

  • 20 вересня на конференції партії у внутрішньому дворі червоного корпусу Київського національного університету ім. Шевченка партія «Слуга народу» назвала кандидатів до Київської міської ради на місцевих виборах. На заході був присутній президент Володимир Зеленський.
  • Список очолила дружина міністра закордонних справ — громадська активістка Євгенія Кулеба.
  • Згідно з опитуванням, до Київської міської ради наступного скликання можуть пройти 6 партій. Лідирує партія Кличка УДАР із результатом 23,6%. На другому місці — «Слуга народу» (13,6%), а на третьому — «Європейська солідарність» (13,1%). Також мають усі шанси пройти до Київради «Голос» (8,2%), «Опозиційна платформа — За життя» (7,4%) і «Батьківщина» (7,3%).