«Слуга народу» назвала кандидатів на виборах до Київради. Список очолила дружина глави МЗС Кулеба

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Партія «Слуга народу» назвала кандидатів до Київської міської ради на місцевих виборах. Про це повідомляє LIGA.net.

Їх представили на конференції партії, яка проходить у внутрішньому дворі червоного корпусу Київського національного університету ім. Шевченка. На заході був присутній президент Володимир Зеленський.

Список очолила дружина міністра закордонних справ, громадська активістка Євгенія Кулеба.

«Я залишаюся тією Женею Кулебою, яку ви знаєте. З тими самими цілями і цінностями. І одна з моїх цілей — квітучий Київ. Ну, ви знаєте, про що я. Готова до співпраці з кожною та кожним. Будемо разом творити зміни в Києві, про які ми усі так мріяли», — написала Кулеба у Facebook.

Також до першої десятки «Слуги народу» увійшли юрист, телеведучий Михайло Присяжнюк; легкоатлетка Олена Говорова; юрист, бізнесмен Юрій Федоренко; букініст Владислав Трубіцин; адвокат Лілія Пашинна; дзюдоїст Георгій Зантарая; заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко; продюсер Вікторія Бурдукова; колишня глава МОЗ Зоряна Скалецька.

Рух «ЧЕСНО» повідомляє, що у список потрапили й народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко, кримінологиня Анна Маляр, голова Ради з урбаністики Києва Віталій Селик, освітянка Ксенія Семенова, доброволець Олексій Кисельов, президент Асоціації шеф-кухарів України Ігор Брагін.

Раніше виключений з фракції «Слуга народу» нардеп Гео Лерос оприлюднив список кандидатів від «Слуги народу» до Київради. Він заявив, що кандидати від штабу — люди глави Офісу президента Андрія Єрмака, заступника голови фракції Миколи Тищенка та їхніх друзів. Лерос, зокрема, зазначив, що Бурдукова у минулому була авторкою програми «Ревізор», яку тривалий час вів Тищенко, а Лілія Пашинна є радником Андрія Єрмака в Офісі президента.

  • Згідно з опитуванням, до Київської міської ради наступного скликання можуть пройти 6 партій. Лідирує партія Кличка УДАР із результатом 23,6%. На другому місці «Слуга народу» (13,6%), а на третьому — «Європейська солідарність» (13,1%). Також мають усі шанси пройти до Київради «Голос» (8,2%), «Опозиційна платформа — За життя» (7,4%) та «Батьківщина» (7,3%).