Опитування «Рейтингу»: До Київради проходять шість партій, Кличко лідирує в мерських перегонах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Опитування «Рейтингу»: До Київради проходять шість партій, Кличко лідирує в мерських перегонах

Юлія Вебер / «Бабель»

До Київської міської ради наступного скликання можуть пройти 6 партій, а чинний мер столиці Віталій Кличко має суттєвий відрив від усіх опонентів.

Про це свідчать дані опитування групи «Рейтинг» за 4—9 вересня 2020 року.

Згідно з опитуванням, Кличко може розраховувати на 43,6% голосів серед тих, хто визначився і піде на вибори. Його найближчий конкурент — кандидат від «Голосу» Сергій Притула, за якого можуть проголосувати 9,8%. Замикає першу трійку кандидатка від «Слуги народу» Ірина Верещук (6,9%).

Далі в рейтингу розташувались бізнесмен Андрій Пальчевський (6,4%), ексголова КМДА Олександр Попов (5,8%) та нардеп, кандидат від «Батьківщини» Олексій Кучеренко (5,7%). Інші кандидати не набирають понад 5%.

На виборах до Київради також лідирує партія Кличка УДАР із результатом у 23,6%. На другому місці «Слуга народу» (13,6%), а на третьому — «Європейська солідарність» (13,1%). Також мають усі шанси пройти до Київради «Голос» (8,2%), «Опозиційна платформа — За життя» (7,4%) та «Батьківщина» (7,3%).

Не долають 5-відсотковий бар’єр, але перебувають у межах статистичної похибки результати ще двох політсил — «Перемога Пальчевського» (3,9%) та «Партія Шарія» (3,7%).

  • Нардеп Гео Лерос, якого нещодавно виключили із фракції, опублікував список кандидатів на місцеві вибори в Києві від СН. Лерос зазначив, що кандидати від штабу — люди глави Офісу президента Андрія Єрмака, заступника голови фракції Миколи Тищенка та їхніх друзів.