Аваков прокоментував посилення Лукашенком кордону з Україною: «Зовсім звихнувся, попийте водички»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков різко розкритикував заяву самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про посилення кордонів із Україною та закриття — з Польщею та Литвою.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Лукашенко, схоже, зовсім звихнувся на своїй владі та параної навколо цього. Несе повну нісенітницю. Тексти, ймовірно, отримав у Путіна. Але якщо хтось божеволіє — не означає, що всі повинні діяти так само! Ми думаємо про Україну і бажаємо тільки миру і процвітання Білорусі», — наголосив Аваков.

Міністр запевнив, що Україна не втручається у внутрішні справи інших країн, бо народ кожної країни має право сам визначати свою долю, без зовнішніх втручань.

«Тож попийте водички, пане Лукашенко, заспокойтеся. Українці — друзі білорусам, тож не маніпулюйте, звинувачуючи сусідів. Пошукайте колоду в своєму оці», — додав він.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі осіб. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • Президент Володимир Зеленський прокоментував протести в Білорусі, які вважає ненасильницькою війною за свободу і демократію. На його переконання, якщо режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка не піде на діалог з народом, Білорусь може отримати «щось на зразок Майдану».
  • Верховна Рада на засіданні 15 вересня підтримала постанову щодо подій в Білорусі, в якій визнала, що президентські вибори там не були ні вільними, ні чесними. Заяву підтримали 228 народних депутатів.