В Україні затвердили водійські права нового зразка. У документах вказуватимуть групу крові та згоду на донорство

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Кабінет міністрів затвердив нові бланки посвідчень водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, які повністю адаптовані до міжнародних вимог.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України.

Як зазначають, новий зразок виконаний на пластиковій картці, він тримовний (українською, англійською, частина — французькою), чинний на території всієї Європи та в багатьох країнах світу.

«Відтепер на посвідченні — група крові (резус-фактор) водія. Це дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у ДТП. Також будуть вказані дані згоди або незгоди на донорство», — заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Водночас наголошують, що інформація про надання згоди або незгоди на посмертне донорство та про групу крові до посвідчення водія вноситься лише за письмовою згодою особи.

«Нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу — документ, який повністю відповідає міжнародним вимогам. Він передбачає додавання позначки про відповідність авто екологічним нормам «Євро-2» — «Євро-6» або іншому рівню», — зауважили в МВС України.

Окремо в Кабміні уточнили, що національне та міжнародне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, тимчасовий реєстраційний талон транспортного засобу, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який їх було видано.