МВС розробило додаток для перевірки та оплати штрафів за водійські порушення

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
МВС розробило додаток для перевірки та оплати штрафів за водійські порушення

Alexas_Fotos / Pixabay

Міністерство внутрішніх справ анонсувало мобільний додаток, який приймає повідомлення про штрафи за порушення правил дорожнього руху і дозволяє їх відразу сплачувати. Його можна скачати з Google Рlay.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Додаток «Штрафи ПДР» дозволяє сплачувати винесені штрафи і отримувати повідомлення про нові постанови або зміни їх статусу. Також додаток має карту розміщення камер автоматичної фіксації порушень.

«Не треба чекати, поки постанова надійде до вашої поштової скриньки, а відразу сплатити її онлайн. Нагадуємо, що надається знижка 50% при сплаті штрафу, якщо оплата здійснена протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови», — розповів заступник голови МВС Сергій Гончаров.

Додаток також допоможе розділити відповідальність між власником авто і водієм, який порушив правила дорожнього руху — таким чином зареєстрований у системі водій зможе сплатити штраф самостійно.

Наразі доступна версія для ОС Android, невдовзі планують розробити додаток для iOS.

  • З 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановлені 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть по всій Україні. Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год, але не більше 50 км/год; 510 грн — при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год.
  • За перший день роботи камери автофіксації зафіксували в Києві майже 36 тисяч порушень.
  • Система автофіксації порушень ПДР зафіксувала антирекорд швидкості. У МВС показали номери авто всіх порушників за добу.