«Слуга народу» хоче повернути «пакунок малюка». Відповідний законопроєкт уже пройшов комітет

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Народні депутати від «Слуги народу» хочуть повернути видачу «пакунків малюка» для молодих батьків.

Про це у своєму Facebook повідомила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук.

«Дякую колегам по Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики за підтримку: одноголосно ухвалили рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроєкт № 3006а щодо «пакунка малюка» за основу», — написала вона.

Кравчук зазначила, що на голосування документ винесуть вже на засіданні 17 вересня. Вона розповіла, що запроваджений урядом механізм монетизації недосконалий, зокрема є проблеми із підключенням магазинів, де можна купувати товари для дитини спеціальною карткою, у сільській місцевості.

«Наступного року, коли запрацює відповідний розділ «Дії», сподіваюсь, додамо і можливість вибору між пакунком і цільовими коштами», — пояснила депутатка.

  • «Бебі-бокс» при народженні дитини почали видавати з 1 вересня 2018 року. До нього входять 25 необхідних речей для новонароджених. В уряді повідомляли, що вартість одного дитячого набору, так званого «пакунка малюка» становить 3 377 грн.
  • У 2020 році Кабмін вирішив закуповувати такі пакунки за рахунок держбюджету, а не за кошти регіонів. Однак через скандал із тендером та скарги учасників Антимонопольний комітет заблокував процес закупівлі «бебі-боксів», через що утворився їх дефіцит.
  • 29 липня Кабмін вирішив видавати батькам грошові виплати (5 тис. грн), замість «бебі-боксів».