В уряді вирішили видавати «бебі-бокси» грошима — по п’ять тисяч гривень за один пакунок

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
В уряді вирішили видавати «бебі-бокси» грошима — по п’ять тисяч гривень за один пакунок

Nynne Schrøder / Unsplash

Кабінет міністрів ухвалив рішення про виплату 5 тисяч гривень замість видачі «пакунків малюка» для новонароджених.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні 29 липня, передає Укрінформ.

«Пропонується запровадити цільову компенсаційну виплату у розмірі 5 тисяч гривень громадянам, у яких народилась дитина, видати спеціальну картку з особливим режимом використання», — пояснила міністр соцполітики Марина Лазебна.

За її словами, гроші за новонародженого приходитимуть на спеціальний рахунок у ПриватБанку. Батьки зможуть за них самостійно купувати необхідні для малюка у речі у спеціальних місцях. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що кошти можна буде витратити винятково для потреб дитини.

  • «Бебі-бокс» при народженні дитини почали видавати з 1 вересня 2018 року. До нього входять 25 необхідних речей для новонароджених.
  • В уряді повідомляли, що вартість одного дитячого набору, так званого «бебі-боксу» («пакунка малюка»), який видають при народженні дитини, становить 3 377 грн.
  • У 2020 році Кабмін вирішив закуповувати такі пакунки за рахунок державного бюджету, а не за кошти регіонів. Однак через скандал із тендером та скарги учасників Антимонопольний комітет заблокував процес закупівлі «бебі-боксів», через що утворився їхній дефіцит.