Партія Порошенка підтримуватиме Віталія Кличка на виборах мера Києва. Той у відповідь заявив, що «не торгується»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Партія Порошенка підтримуватиме Віталія Кличка на виборах мера Києва. Той у відповідь заявив, що «не торгується»

Юлія Вебер / «Бабель»

Партія «Європейська солідарність» не висуватиме свого кандидата на посаду мера Києва, натомість підтримає чинного голову міста Віталія Кличка. Той подякував за таке рішення, але заявив, що «не торгується».

Про підтримку Кличка на мерських перегонах оголосив голова столичної організації «Євросолідарності» Володимир Прокопів під час презентації кандидатів у депутати Київської міської ради 16 вересня.

«У 2015 році ми з вами делегували, висунули на посаду київського міського голови чинного мера Віталія Кличка. Саме в той час Петро Порошенко почав курс на децентралізацію. Завдяки цьому істотно збільшений бюджет столиці. Це відкрило нам можливість для реалізації великої кількості амбітних проєктів, які поліпшили життя кожного з нас. Я підкреслюю, без цієї реформи, без децентралізації це було б неможливо. Тому зараз на посаду київського міського голови ми підтримуємо нашого чинного міського голову, який реалізував політичний курс пʼятого президента», — сказав Прокопів.

Водночас він закликав киян на виборах до Київської міської ради підтримати команду «Євросолідарності».

Віталій Кличко вже відреагував на рішення «ЄС». «Друзі! Сьогодні дізнався про підтримку моєї кандидатури на посаду мера Києва деякими іншими політичними силами. Розумію, що чимало партій сьогодні хочуть, щоб Кличко був їхнім мером... "УДАР" іде на вибори самостійно. Ми не торгуємось! Будь-яке обʼєднання можливе лише навколо інтересів киян», — зазначив він у своєму відеозверненні.

  • У середу стало відомо, що дружина п’ятого президента Петра Порошенка Марина очолить список «Європейської солідарності» на виборах до Київради.
  • Згідно з опитуванням, до Київської міської ради наступного скликання можуть пройти 6 партій. Лідирує партія Кличка УДАР із результатом 23,6%. На другому місці «Слуга народу» (13,6%), а на третьому — «Європейська солідарність» (13,1%). Також мають усі шанси пройти до Київради «Голос» (8,2%), «Опозиційна платформа — За життя» (7,4%) та «Батьківщина» (7,3%).