У Чорне море увійшов корабель Королівських ВМС. В районі вже чергують американський есмінець і французький розвідник

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Чорне море на тлі масштабних російських військових навчань «Кавказ-2020», які пройдуть також в акваторії моря, увійшов гідрографічний корабель підтримки десантних і протимінних операцій Королівських ВМС Великої Британії HMS Enterprise (H88).

Про це повідомив керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Зараз на підході до протоки Босфор швидкісний експедиційний транспортник USNS Yuma Військово-морських сил США, який має приєднатися до групи кораблів НАТО.

Раніше в Чорне море увійшли французький розвідник Dupuy de Lоme (A759) і американський ракетний есмінець USS Roosevelt (DDG-80).

Україна вчора (15 вересня) оголосила про старт з 22 вересня масштабних навчань «Обʼєднання зусиль — 2020» . У них візьмуть участь 12 тисяч військових з понад 100 частин і близько 700 одиниць військової техніки. У маневрах будуть задіяні бойова авіація, кораблі і військові США, Великої Британії, Польщі, Литви та Німеччини. Ці чотири кораблі швидше за все відпрацьовуватимуть ракетні удари, мінування і висадку десанту спільно з українським флотом.

  • Навчання РФ «Кавказ-2020» заплановані з 21 по 26 вересня в Астраханській області. За словами міністра оборони РФ Сергія Шойгу, основні дії розгорнуться на полігонах Капустин Яр і Ашулук, а також в акваторіях Чорного і Каспійського морів. Міноборони РФ повідомляло, що в навчаннях також братимуть участь військові Білорусі, Ірану, Пакистану та Мʼянми.
  • За даними української розвідки, восени Росія запланувала масштабні військові навчання «Кавказ-2020». Очікується, що до них залучать принаймні 100—120 тис. осіб, 3 тис. бойових броньованих машин, з них не менше 500 — танки, 300 літаків, 250 вертольотів, 50 кораблів і до 5 підводних човнів. Самі ж навчання проведуть у Південному військовому окрузі РФ, до якого входять прикордонні з окупованим Донбасом російські області та анексований Крим.