МЗС: Ситуація не дозволяє пропустити додаткову кількість хасидів в Україну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МЗС: Ситуація не дозволяє пропустити додаткову кількість хасидів в Україну

«Бабель»

Епідемічна ситуація не дозволяє пропустити в Україну додаткову кількість паломників-хасидів, які скупчилися на кордоні між Україною та Білоруссю і намагаються потрапити до Умані для святкування Рош-га-Шана.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

«Ми постійно проводимо спільно з колегами з інших відомств розʼяснювальну роботу, і реакція, в принципі, є досить адекватною. Ми не фіксуємо значних порушень громадського порядку», — сказав Єнін, коментуючи скупчення хасидів на україно-білоруському кордоні.

Заступник голови МЗС підкреслив, що на сьогодні міністерство керується, перш за все, нормативними документами, які затверджені урядом, а також національними інтересами України.

За словами Єніна, на цю мить ситуація знаходиться під контролем компетентних органів державної влади, а в Умані вживають «надзвичайно ретельних заходів з метою максимального убезпечення тих прочан, які все-таки прибули до запровадження заборони на вʼїзд до України».

«Вони будуть забезпечені відповідним харчуванням, медичним обслуговуванням. Будуть зведені до мінімуму контакти з місцевим населенням, плануються додаткові тестування, щоб заспокоїти місцеве населення і переконати його, що всі можливі заходи, щоб уникнути розповсюдження COVID-19, будуть вживатися», — пояснив заступник міністра.