Компанія Ахметова оскаржить у суді результати конкурсу АРМА на управління активами «Українського медіахолдингу»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Компанія «Медіагрупа Україна» (МГУ), яка належить Рінату Ахметову, оскаржить у суді результати конкурсу на управління активами «Українського медіахолдингу» (УМХ) олігарха-втікача Сергія Курченка.

Про це повідомляє пресслужба МГУ.

Там наголошують, що процедура конкурсу, який проводило Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА), порушувала законодавство. Зокрема через те, що перед конкурсом не було проведено оцінку активів, у зв’язку з чим претенденти не могли «скласти реальні бізнес-програми розвитку».

«Медіагрупа Україна» намагалася скласти реальну та об’єктивну економічну програму розвитку активів УМХ. Саме з цією метою нами було надіслано офіційний запит до АРМА, у якому ми просили надати вичерпну інформацію щодо економічного стану активів, які були виставлені на конкурс», — розповідають там. Але у відповідь отримали лише перелік юридичних осіб, які входять до УМХ, а також примітку про те, що АРМА не має додаткових відомостей, а вони самі не є обов’язковою умовою для отримання в користування агентством.

«Жоден відповідальний економіст чи фінансист на основі цієї інформації не став би складати бізнес-програму, яка має гарантувати динамічний розвиток цих активів, а також щомісячні мільйонні відрахування до бюджету», — пояснили в МГУ.

У зв’язку з цим компанія вважає, що їхні права як учасника конкурсу були порушені, і звертатиметься з позовом до суду.

«Вважаємо, що результати конкурсу мають бути скасовані. Передача майна, майнових та корпоративних прав, цінних паперів «Українського медіахолдингу» має відбуватись згідно з нормами чинного законодавства України, а саме — через електронну систему ProZorro з відкритими даними попередньо проведеної оцінки активів, що виставляються на конкурс», — заявили в компанії.

  • 11 вересня Національне агентство розшуку активів (АРМА) обрало переможцем конкурсу на управителя активами «Українського медіахолдингу» ТОВ «1+1 Інтернет».
  • АРМА оголосило вже другий конкурс на управління активами УМХ. З 2013 року холдинг належить Сергію Курченку. До УМХ входить низка інтернет- і друкованих видань, радіостанцій. Серед них — bigmir.net, Корреспондент.net, «Комсомольская правда в Украине», «Теленеделя», «Голос столиці», «Наше радіо», «Авторадіо».
  • Під час попереднього конкурсу АРМА не змогло визначити переможця. У повторному конкурсі на управління цими активами брали участь ТОВ «Видавничий дім «Масаві»; ТОВ «Комунікаційний хаб «Економіка»; ТОВ «Сегодня мультимедиа»; ТОВ «Обʼєднана медіагрупа»; ТОВ «Видавництво «Український медіадім»; ТОВ «1+1 Інтернет».
  • Ігор Коломойський, якому належить холдинг «1+1 media», звинуватив радника голови Офісу президента Михайла Подоляка в тиску на Агентство з розшуку та менеджменту активів. За його словами, Подоляк нібито вимагав від АРМА визначити переможцем цього конкурсу компанію «Видавництво «Український медіадім», яка повʼязана з Курченком. Сам Подоляк звинувачення спростував.