АРМА визначило переможця конкурсу на управління активами «Українського Медіа Холдингу» Курченка

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
АРМА визначило переможця конкурсу на управління активами «Українського Медіа Холдингу» Курченка

Фото УНІАН

Національне агентство розшуку активів (АРМА) обрало переможцем конкурсу на управителя активами «Українського Медіа Холдингу» ТОВ «1+1 Інтернет».

Про це повідомили у пресслужбі АРМА.

«Тендерний комітет АРМА більшістю голосів ухвалив рішення про обрання переможцем конкурсу ТОВ «1+1 Інтернет». Переможець відбору запропонував найбільш вигідні економічні умови управління активами, зокрема найвищу суму гарантованих щомісячних перерахувань до Державного бюджету у розмірі 5 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що ТОВ «1+1 Інтернет» спрогнозувало, що під його управлінням до держбюджету щомісяця надходитиме майже 8 млн гривень.

Надалі має бути проведена оцінка активів та укладено договір про управління між АРМА та ТОВ «1+1 Інтернет».

Окрім цього управитель має отримати погодження Антимонопольного комітету на предмет допустимої концентрації активів.

Водночас члени Тендерного комітету зауважили наявність колізій у нормах Спеціального закону про АРМА, КПК України та положеннях судової ухвали, якою активи УМХ передано в управління Агентства, і це суттєво ускладнило однозначний вибір на користь будь-кого з учасників конкурсу.

  • АРМА оголосило вже другий конкурс на управління активами УМХ. З 2013 року холдинг належить Сергію Курченку. До УМХ входить низка інтернет- і друкованих видань, радіостанцій. Серед них — bigmir.net, Корреспондент.net, «Комсомольская правда в Украине», «Теленеделя», «Голос столиці», «Наше радіо», «Авторадіо».
  • Під час попереднього конкурсу АРМА не змогло визначити переможця. У повторному конкурсі на управління цими активами брали участь ТОВ «Видавничий Дім «Масаві»; ТОВ «Комунікаційний Хаб «Економіка»; ТОВ «Сегодня Мультимедиа»; ТОВ «Обʼєднана Медіа Група»; ТОВ «Видавництво «Український Медіа Дім»; ТОВ «1+1 Інтернет».
  • Ігор Коломойський, якому належить холдинг «1+1 media», звинуватив радника голови Офісу президента Михайла Подоляка в тиску на Агентство з розшуку та менеджменту активів. За його словами, Подоляк нібито вимагає від АРМА визначити переможцем цього конкурсу компанію «Видавництво «Український Медіа Дім», яка повʼязана з Курченком.