Коломойський звинуватив радника Єрмака в тиску на АРМА через конкурс на управління активами «Українського медіа холдингу»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Коломойський звинуватив радника Єрмака в тиску на АРМА через конкурс на управління активами «Українського медіа холдингу»

Ісаєв Сергій / УНІАН

Власник «1+1 media» Ігор Коломойський звинуватив радника голови Офісу президента Михайла Подоляка в тиску на Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Воно проводило конкурс на управління активами «Українського медіа холдингу» (УМХ) олігарха-втікача Сергія Курченка, але не визначило переможця.

Про це пише УНІАН.

Коломойський заявив, що Подоляк начебто вимагає від АРМА визначити переможцем цього конкурсу компанію «Видавництво Український Медіа Дім», яка пов’язана з Курченком. Водночас, за словами Коломойського, конкурсна пропозиція цієї компанії пропонувала найменші доходи до бюджету.

Водночас пропозиція від «1+1 media» начебто була найбільшою серед учасників конкурсу і становила п’ять мільйонів.

Коломойський зазначає, що Подоляк вимагає від АРМА визначити переможцем «Видавництво Український Медіа Дім» і навіть начебто погрожує «посадити» в. о. очільника Агентства Віталія Сигидина.

Сам Подоляк звинувачення спростовує. «Безумовно, подібні заяви є абсурдними і беззмістовні. Немає ані найменшого бажання грати в якісь кулуарні домовленості. Особливо на користь втікачів», — пояснив він.

  • АРМА оголосило вже другий конкурс на управління активами УМХ. З 2013 року холдинг належить Сергію Курченку. До УМХ входить низка інтернет- і друкованих видань, радіостанцій. Серед них — bigmir.net, Корреспондент.net, «Комсомольская правда в Украине», «Теленеделя», «Голос столиці», «Наше радіо», «Авто Радіо».
  • Під час попереднього конкурсу АРМА не змогло визначити переможця. У повторному конкурсі на управління цими активами беруть участь ТОВ «Видавничий Дім Масаві»; ТОВ «Комунікаційний Хаб Економіка»; ТОВ «Сегодня Мультимедиа»; ТОВ «Обʼєднана Медіа Група»; ТОВ «Видавництво Український Медіа Дім»; ТОВ «1+1 Інтернет».