Російський опозиціонер Навальний зробив перший пост в Instagram після отруєння

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Російський опозиційний політик Олексій Навальний опублікував перше фото після отруєння. Пост він зробив в Instagram.

Зазначимо, що він лікується у Берліні у клініці «Шаріте». На світлині разом з політиком його дружина Юлія, донька Дарʼя та син Захар.

«Привіт, це Навальний. Сумую за вами. Я все ще майже нічого не вмію, але ось вчора зміг цілий день дихати сам. Взагалі сам. Ніякої сторонньої допомоги, навіть найпростіший вентиль в горлі не використав. Дуже сподобалось. Дивовижний, недооцінений багатьма процес. Рекомендую», — підписав він фото.

Нагадаємо, 7 вересня у «Шаріте» повідомили, що Навального вивели зі штучної коми, в якій він перебував протягом двох тижнів після отруєння. Наразі він може самостійно дихати та підводитись з лікарняного ліжка.

Також видання The New York Times із посиланням на розмову Навального з представником німецької прокуратури повідомило, що політик після отруєння планує повернутись до Росії й продовжити свою справу.

  • Олексій Навальний потрапив до лікарні Омська з сильним отруєнням 20 серпня. Він летів з Томська до Москви й на борту йому стало зле. Літак екстрено посадили і політика відправили до реанімації, де він впав у кому. Підозрюють, що йому підсипали отруту в чай — це єдине, що він пив того ранку. 21 серпня в лікарні назвали основний діагноз — порушення обміну речовин і падіння рівня цукру у крові. Після тривалих переговорів Навального відправили літаком до Німеччини.
  • 2 вересня уряд Німеччини оголосив, що російського політика Навального отруїли речовиною з групи «Новачок». Після цього Ангела Меркель і багато інших світових лідерів зажадали від Росії пояснень. Зі свого боку РФ вимагає доказів отруєння Навального.