«Це прагнення закрити мені рота». Богдан прийшов на допит до Держбюро розслідувань

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Це прагнення закрити мені рота». Богдан прийшов на допит до Держбюро розслідувань

Фото УНІАН

Колишній голова Офісу президента Андрій Богдан прийшов на допит до Державного бюро розслідувань.

«Я хочу зрозуміти, чому мене викликали. На сайті ДБР було повідомлення, що мене викликають після мого інтервʼю і відомостей, які я там оголосив. Але сама справа була зареєстрована 19 серпня, коли інтервʼю ще не існувало і не планувалося. Це свого роду шахрайство», — сказав він журналістам під будівлею ДБР.

Богдан вважає, що виклик на допит після його інтервʼю Дмитру Гордону — спосіб залякати. Ексголова ОП впевнений, що його переслідуватимуть кримінальними справами. При цьому Богдан заявив, що не боїться цього, оскільки «дуже добре знає і процес, і право».

«Дуже насолоджуюся проведенням допитів. Хочу сказати моїм опонентам, що у будь-якої людини в кримінальному процесі, крім обов’язків, є і права. Маю намір запропонувати слідчим провести одночасний допит, очну ставку з людьми, як ставлять під сумнів ті чи інші слова», — зазначив він.

Ексглава ОП додав, що бажання допитувати його — це «точно не бажання отримати докази, а бажання закрити рот». Богдан додав, що продовжуватиме ходити на допити.

  • Андрій Богдан в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону підтвердив існування спецоперації із затримання бійців «ПВК Вагнера». Він також підтвердив зрив операції після телефонного дзвінка з «найближчого оточення» президента Володимира Зеленського.
  • Також Богдан повідомив, що його джерела розповідали про наявність документа із близько 10 пунктів домовленостей між Україною та Росією, які передбачають схему взаємних поступок один одному.
  • Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко закликав правоохоронні органи перевірити заяви колишнього голови Офісу президента Андрія Богдана в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.