У США 19 сімей придбали земельну ділянку, аби збудувати безпечне селище для темношкірих

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У штаті Джорджія 19 темношкірих сімей купили приблизно 39 гектарів землі, аби там збудувати безпечне селище для темношкірих людей.

Про це повідомляє CNN.

У сімей була чітка мета — створити безпечний простір для своїх чорних сімей.

Таке рішення вони ухвалили на тлі антирасистських протестів, що тривають у країні. Ініціатором стала агентка з нерухомості, яка поділилась цією ідеєю з друзями та тими, кого це могло зацікавити. Щоб придбати землю, вони створили ініціативу Freedom Georgia. Селище назвали Freedom (Свобода) і сподіваються, що воно увійде до складу штату Джорджія.

У родин є початковий план розвитку селища. Перший етап включає розчищення землі, організацію сільського господарства і створення штучного озера для сталого рибальства. На кінець свого плану розвитку вони сподіваються отримати повністю працездатне, самодостатнє селище.

«Можливість створити успішну і безпечну спільноту, у якій є сільське господарство і підприємства, що підтримують одне одного, і гроші, що циркулюють тільки в нашій спільноті — ось наша концепція. [...] Нам потрібно було створити простір і місце, де ми могли б бути селом — знову племʼям» , — розповів один із членів родини.