Black Business. Facebook видасть темношкірим підприємцям гранти на $40 мільйонів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Black Business. Facebook видасть темношкірим підприємцям гранти на $40 мільйонів

David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Соцмережа Facebook запустила грантову програму на $40 мільйонів для підприємств, які постраждали від коронавірусу та належать темношкірим. Про це повідомляє CNN.

Програма називається Black Business. Компанія планує видати 10 тисяч грантів темношкірим підприємцям зі штатом до 50 осіб. Власники бізнесу можуть подати заявку онлайн. Крайній термін подачі — 31 серпня. Таким чином Facebook, як і багато інших компаній, відреагувала на глобальний протест з приводу вбивства афроамериканця Джорджа Флойда.

«Відтоді, як ми відкрили заявки на участь у програмі, ми побачили величезний інтерес з боку підприємств, що належать темношкірим», — розповіла головний операційний директор Facebook Шеріл Сандберг.

Практично всі власники малого бізнесу зазнавали труднощів з початку карантину у лютому, але дослідження показує, що найбільше постраждали темношкірі власники малого бізнесу. Зокрема, у період з лютого по квітень закрились 41% підприємств, що належать темношкірим. У білих цей показник за аналогічний період 17%.

Раніше власник Facebook Марк Цукерберг повідомляв, що він разом з дружиною Прісцилою Чан особисто докладають зусиль до покращення системи кримінального правосуддя, «де расизм більш глибокий».

«Чан Цукерберг щороку інвестує $40 мільйонів в організації, які працюють над подоланням расової несправедливості», — заявив він. Також Цукерберг зазначив, що Facebook через свої платформи має робити більше, щоб підтримувати рівність і безпеку для спільноти чорношкірих.