AstraZeneca поновила випробування вакцини від COVID-19. Перед цим один із добровольців захворів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
AstraZeneca поновила випробування вакцини від COVID-19. Перед цим один із добровольців захворів

Paul Biris / Getty Images

Фармацевтична компанія AstraZeneca разом із Оксфордським університетом поновлюють випробування вакцини від коронавірусу. 9 вересня вони самі їх призупинили через хворобу одного з добровольців.

Про це повідомляє Associated Press.

У заяві університету йдеться, що в таких великих випробуваннях «цілком передбачувано», що дехто з учасників захворіє, і кожен випадок має бути ретельно досліджений.

Представник AstraZeneca заявив, що у жінки розвинулися тяжкі неврологічні симптоми, що й спричинило паузу в тестуванні.

Раніше дослідження зупиняли в липні на кілька днів після того, як в учасника, що отримав вакцину, розвинулися неврологічні симптоми — це виявився недіагностований випадок розсіяного склерозу, не повʼязаний із вакциною.

У кінці серпня AstraZeneca розпочала набір 30 тисяч чоловік в США для свого найбільшого дослідження вакцини. Компанія також тестує вакцину на тисячах людей у ​​Великій Британії і проводить невеликі дослідження в Бразилії і Південній Африці.

  • Британський медичний журнал The Lancet опублікував результати дослідження російської вакцини від коронавірусу «Спутник V» . У матеріалі зазначено, що вакцина сформувала імунну відповідь у 100% випадків — у всіх 76 учасників ранньої стадії випробувань. При цьому серйозних побічних ефектів не виявили.