Вірменія продовжила карантин до наступного року

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Вірменії продовжили карантин, введений через пандемію коронавірусу, до 11 січня 2021 року. Відповідне рішення уряд ухвалив 11 вересня.

Заборона на в’їзд іноземців через сухопутні кордони діятиме далі, але виключення складуть дипломати, водії міжнародних перевезень, а також близькі родичі померлих. При в’їзді вони зобов’язані пройти медогляд: при виявленні симптомів коронавірусу їх госпіталізують, в іншому випадку — відправлять на двотижневий карантин.

Також у країні продовжує діяти масочний режим, в тому числі і на вулиціх, а масові заходи дозволені лише за участю не більше 60 людей.

Карантин у Вірменії триває з 16 березня, відтоді його продовжували п’ять разів. Напередодні премʼєр-міністр Нікол Пашинян, який перехворів на коронавірус, заявив, що ситуація із захворюванням в країні поступово стабілізується, однак зберігається ризик погіршення після початку навчального року.

За минулу добу в країні коронавірус виявили у 177 людей. Загалом з початку пандемії у країні зафіксували понад 45,5 тисяч хворих, померли – більше 1,1 тисячі людей.