Інфікований коронавірусом премʼєр Вірменії Пашинян назвав катастрофою те, як у країні не дотримуються карантину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Інфікований коронавірусом премʼєр Вірменії Пашинян назвав катастрофою те, як у країні не дотримуються карантину

Valery Sharifulin / Contributor

Премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян назвав катастрофою те, як громадяни не дотримуються карантину. Він запустив у Facebook флешмоб — користувачі надсилають йому фото скупчення людей біля банків, поштових відділень та магазинів, які він потім публікує на своїй сторінці.

Про це повідомляє «Sputnik Вірменія».

«Те, що я побачив з вашою допомогою — це катастрофа. Нема структури у світі, яка могла б вирішити питання такого масштабу. Навіть якщо наростити сили поліції в 4-5 разів», — заявив Пашинян.

Також він оприлюднив у Facebook кілька прикладів, як варто дотримуватися соціальної дистанції.

За даними Національного центру з контролю і профілактики захворювань, станом на 3 червня кількість інфікованих коронавірусом у Вірменії зросла до 10,5 тисячі людей, померли 170 пацієнтів. За останню добу в країні виявили 515 нових випадків. У країні вже провели понад 61,5 тисячі тестів на коронавірус.

  • Раніше Пашинян заявив, що Вірменія зіткнулася з другою хвилею коронавірусу.
  • Згодом Пашинян повідомив, що в нього та членів його сім’ї виявили коронавірус. При цьому, у нього та його рідних не було симптомів захворювання.
  • У Вірменії режим надзвичайного стану через пандемію коронавірусу оголосили ще 16 березня. Він попередньо триватиме до 13 червня. При цьому, з 18 травня у країні відновив роботу громадський транспорт, запрацювали спортзали, дитсадки та заклади громадського харчування.