«Ми проходимо через пекло». Премʼєр-міністр Вірменії розповів про ситуацію з коронавірусом у країні

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
«Ми проходимо через пекло». Премʼєр-міністр Вірменії розповів про ситуацію з коронавірусом у країні

Valery Sharifulin / Contributor

Премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, у якого діагностували коронавірус, назвав ситуацію з епідемією COVID-19 у країні критичною.

Про це повідомляє регіональне «Радіо Свобода».

«Ми вже проходимо через це пекло. Вирішення цієї проблеми, принаймні, у середньостроковій перспективі, можливе тільки тоді, коли в Республіці Вірменія почнеться дійсно загальний протиепідемічний рух, і кожен із нас виходитиме з припущення, що він і його родич можуть померти через брак лікарняних ліжок», —заявив Нікол Пашинян.

Він також сказав, що в країні близько 200 хворих коронавірусом чекають своєї черги на госпіталізацію. Це означає, що «система охорони здоровʼя настільки завантажена, що не може помістити в лікарні хворих, яких необхідно госпіталізувати».

При цьому, у країні не запровадили жорсткий карантин. Уряд вважає, що це не призведе до «бажаних результатів», але спричинить тяжкі економічні наслідки для країни.

  • Раніше премʼєр назвав катастрофою те, що громадяни не дотримуються карантину. Він запустив у Facebook флешмоб — користувачі надсилають йому фото скупчень людей біля банків, поштових відділень і магазинів, які він потім публікує на своїй сторінці.
  • За даними сайту Worldometers зараз у країні 13 130 хворих коронавірусом. За останню добу виявили 766 нових інфікованих. З початку пандемії в країні померли 200 осіб, одужали 4 014.