Bloomberg: Кіпр блокує запровадження європейських санкцій проти Білорусі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Представники Кіпру заявили, що не погодяться на запровадження європейських санкцій проти чиновників білоруського режиму.

Про це пише Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Причиною цього став тривалий конфлікт між Кіпром та Туреччиною, яка проводить бурові роботи у Середземному морі, неподалік кіпрських берегів. Представники острівної країни зазначили, що не погодять санкції, доки інші колеги в ЄС не звернуть увагу на ситуацію з Туреччиною.

Ще в липні минулого року Кіпр пропонував ЄС запровадити санкції проти Туреччини через ці роботи, у зв’язку з цим загострюється конфлікт у Середземному морі. Однак від того часу жодних рішень так і не було ухвалено.

Питання щодо санкцій проти Білорусі пришвидшилось лише після того, як у ЄС пообіцяли покарати і турецькі компанії та провести паралельну роботу щодо санкцій проти них. Але, за словами дипломатів, після того жодних дій в цьому напрямку вчинено не було.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • 31 серпня Міністерство закордонних справ Латвії повідомило, що країни Балтії спільно запровадили санкції проти Олександра Лукашенка та ще 29 білоруських чиновників. Їх оголосили персонами нон ґрата.