Країни Балтії запровадили санкції проти Лукашенка та ще 29 білоруських чиновників. Їх оголосили персонами нон ґрата

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Країни Балтії запровадили санкції проти Лукашенка та ще 29 білоруських чиновників. Їх оголосили персонами нон ґрата

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Міністерство закордонних справ Латвії повідомило, що країни Балтії спільно заборонили в’їзд самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку та ще 29 білоруським чиновникам.

Про це пише пресслужба МЗС Латвії.

«До цього списку входять особи з канцелярії та адміністрації президента Білорусі; Центральної виборчої комісії Білорусі; Міністерства внутрішніх справ та Міністерства юстиції; канцелярії Генерального прокурора Білорусі; Комітету державної безпеки; Слідчого комітету; Ради безпеки; Комітету державного контролю та виконавчого комітету міста Мінськ», — йдеться у повідомленні.

Загалом у список увійшли 30 білоруських чиновників на чолі із Олександром Лукашенком. Заборонили в’їзд також його сину, помічнику президента та члену Радбезу Віктору Лукашенку. До санкційного списку потрапили міністр внутрішніх справ Юрій Караєв, голова ЦВК Лідія Єрмошина, міністр юстиції Олег Слижевський, голова Комітету держбезпеки Валерій Вакульчик, очільник Адміністрації президента Ігор Сергеєнко, генеральний прокурор Олександр Конюк та інші.

  • Уряд Литви запровадив санкції проти Олександра Лукашенка та його оточення, яких звинувачують у фальсифікації виборів та спробі придушення акцій протесту.
  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.