Американські військові навчилися збивати ракети з гаубиці. Допоміг новий снаряд та канал 5G

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Американські військові навчилися збивати ракети з гаубиці. Допоміг новий снаряд та канал 5G

155-мм самохідна артилерійська установка M109A6 Paladin

US Department of Defense

На початку вересня 2020 року Військово-повітряні сили США провели навчання, під час яких тестувалася нова система бойового управління ABMS (Advanced Battle Management System). Військові запустили шість повітряних мішеней (імітатори крилатих ракет), одну з яких збила гаубиця.

Про це пише Air Force Magazine.

У звичайних умовах ракети і повітряні цілі гаубиці не можуть збивати. Вони призначені виключно для знищення наземних цілей. В рамках цих навчань військові перевірили, як ABMS працює з новим снарядом для артилерійських установок HVP. Саме цей снаряд пристосований для знищення повітряних цілей, щоб в перспективі замінити дорогі традиційні зенітні ракети.

HVP є корегованим снарядом з «рульовими крилами». Постріл цим снарядом на навчаннях виконала 155-мм самохідна артилерійська установка M109A6 Paladin. Після пострілу снаряд в режимі реального часу отримував цілевказування по каналу 5G, поки не уразив мішень.

Технічні подробиці про HVP поки не розкриваються. Відомо тільки, що HVP створюється для ураження рухомих наземних, морських і повітряних цілей.