США почали використовувати супутники для наведення артилерії на цілі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Армія США почала використовувати супутники спостереження для точкового наведення далекобійної артилерії та ракетних систем на цілі, які знаходяться на вкрай далеких відстанях (за межами видимості).

Про це пише C4ISRNET з посиланням на слова генерала Армії США, начальника командування з перспективних систем Майка Мюррея.

Підсумкові стрільби з використання супутникових систем наведення провели на одному з полігонів у Німеччині в лютому та березні. Супутники за допомогою сенсорних датчиків цілевказівки (системи Long-Range Precision Fires) наводили вогонь для реактивних залпових систем M270 MLRS і 155-мм гаубиць M777. Випробування були визнані успішними.

M270 MLRS (Multiple Launch Rocket System)

Cpl. Ian Houlding

M777

U.S. Army

Армія ставить за пріоритет модернізацію артилерії та ракетних систем за рахунок систем LRPF. При цьому армія інтегруватиме супутникове наведення в нові типи артилерії. Зараз під систему адаптують самохідну гаубицю M109A7 Paladin.

M109A7 Paladin

Yuma Proving Ground

  • На Корпус морської піхоти (КМП) США чекає 10-річна радикальна реформа. КМП позбавлять танків M1 Abrams, більшості ствольної артилерії, а також частини авіації та вертолітних ескадрилій. Натомість морські піхотинці отримають безпілотники, дрони і реактивні системи залпового вогню (РСЗВ).
  • У травні американський десантний корабель USS Portland (LPD 27) випробував бойовий лазер, уразивши в повітрі безпілотник.