«Це не боротьба проти Росії й такою не буде». Тихановська записала відеозвернення до росіян

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Це не боротьба проти Росії й такою не буде». Тихановська записала відеозвернення до росіян

Serge Serebro, Vitebsk Popular News / Wikipedia

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська закликала росіян підтримати білоруський народ в боротьбі проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Про це Тихановська заявила у відеозверненні.

Тихановська закликала росіян «не піддаватися брехні», яку поширює російська пропаганда про події в Білорусі. «На жодному етапі це не було боротьбою проти Росії. І я впевнена, що такою не стане», — заявила вона, кажучи про протести в Білорусі.

Кандидатка також розповіла про фальсифікації на виборах, насильство над демонстрантами й переслідування опозиції, а також про вимоги протестувальників. Крім того, Тихановська додала, що білоруси налаштовані на дружні відносини з усіма сусідами за умови збереження власного суверенітету.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох осіб, побили сотні та затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • Напередодні Тихановська виступила на Парламентській асамблеї Ради Європи, де закликала до міжнародного тиску на главу режиму Олександра Лукашенка.