Аваков записав відеозвернення у зв’язку з початком виборчої кампанії. Закликав провести вибори «чітко, чисто і чесно»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Аваков записав відеозвернення у зв’язку з початком виборчої кампанії. Закликав провести вибори «чітко, чисто і чесно»

Олександр Чекменьов / «Бабель»

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав кандидатів перед початком передвиборчої агітації суворо дотримуватися закону, не порушувати правила агітації, не вдаватися до незаконних схем і оборудок та не розхитувати ситуацію на своїх округах.

Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій у зв’язку із початком виборчої кампанії.

«В Україні офіційно розпочалась виборча кампанія, стартували місцеві вибори. Хочу попередити: в МВС України достатньо сил, засобів та мотивації для контролю передвиборчого процесу. Ми будемо жорстко реагувати на всі спроби побудови «передвиборчих сіток», на підкуп виборців, провокації та інші порушення», — наголосив він.

За словами Авакова, правоохоронці вже почали отримувати інформацію про такі намагання.

«Ми тісно співпрацюємо із Центральною виборчою комісією та нашим традиційним партнером «Громадянською мережею ОПОРА», які здійснюють пильний моніторинг передвиборчих перегонів та фіксують порушення. У Національній поліції працює спеціальний підрозділ, який перевіряє усі повідомлення», — додав міністр.

Окремо очільник МВС нагадав, що вибори відбуватимуться в умовах пандемії COVID-19 та карантину.

«Прошу кандидатів та їхні передвиборчі штаби брати до уваги особливі умови проведення масових заходів і не ризикувати здоров’ям своїх виборців. Жодна партія і жоден кандидат не отримає преференції від МВС чи поліції, але кожен може розраховувати на захист і забезпечення своїх законних прав. Давайте проведемо цю кампанію, як і попередні президентські та парламентські вибори, — чітко, чисто і чесно! Чесна кампанія — запорука чесного результату. Чесний результат — стабільне та успішне суспільство!» — резюмував Аваков.

  • 15 липня Верховна Рада 326 голосами ухвалила постанову № 3809, якою призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.
  • Центральна виборча комісія 8 серпня визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори. До переліку таких територій входять 10 громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 громад Сєверодонецького і Щастинського районів Луганської області.
  • 11 серпня у ЦВК заявили, що зможуть призначити перші місцеві вибори у 18 ОТГ біля лінії фронту на Донбасі.