У Білорусі до редактора TUT.BY прийшли з обшуками. Її дочку затримали за участь в протестах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Білоруські силовики прийшли з обшуками в квартиру одного з редакторів видання TUT.BY Галини Уласик і затримали її дочку за участь в мітингах, які вже місяць йдуть проти режиму Олександра Лукашенка.

Про це TUT.BY повідомляє в своєму Telegram.

Троє силовиків в балаклавах прийшли о 9 ранку. Вони довго дзвонили у двері, після чого зайшли в квартиру та повідомили про порушення кримінальної справи стосовно дочки Уласик Валерії. Адвоката, який прибув на місце, силовики не пустили.

Вже о 9:55 Валерію вивели з квартири і відвезли в невідомому напрямку. Сама Валерія встигла повідомити, що вона затримана за адміністративним процесом за участь у несанкціонованій акції. Також її підозрюють за кримінальною статтею про участь у масових заворушеннях. До Уласик питань у силовиків немає.

  • Ще на початку протестів через фальсифікації виборів президента, Лукашенко доручив «розібратися» з найбільшим новинним порталом країни TUT.BY. Його обурили публікації матеріалу про спостерігачів, яких масово затримували. Режим Лукашенка активно тисне на ЗМІ і переслідує журналістів.
  • 5 вересня в Мінську затримали журналістів телеканалу «Белсат» Максима Калитовського і Олену Дубовик. Вже 6 вересня в центрі Мінська невідомі люди вивезли на мікроавтобусі соратницю Світлани Тихановської, члена Координаційної ради Марію Колесникову. Також зникли опозиціонер Антон Родненков та Іван Кравцов.
  • Зранку 8 вересня представники Держприкордонкомітету Білорусі повідомили, що усі троє — Колесникова, Родненков та Кравцов відбули до України. Пізніше там уточнили, що Колесникову затримано.
  • У ДПСУ підтвердили приїзд Родненкова та Кравцова до України. Водночас там підкреслили, що Колесникова в пункти пропуску України для проходження прикордонного контролю не прибувала.