Евакуацію танкера Delfi в Одесі знову відклали — знайшли нові пошкодження

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Евакуацію танкера Delfi в Одесі знову відклали — знайшли нові пошкодження

Facebook / Vladyslav Kryklii

Заплановану на 7 вересня евакуацію танкера Delfi, який сів на мілину біля берегів Одеси, знову відклали. Після викачування води в кормовій частині судна виявили нові пошкодження.

Про це повідомив глава Одеської облдержадміністрації Максим Куций у Facebook.

Пробоїни мають залатати, щоб надати танкеру більшої плавучості. При цьому, додає Куций, говорити про точні терміни евакуації поки складно, але сподіваються, що у найближчі один-два дні танкер все ж таки приберуть з пляжу.

Танкер планують відбуксирувати до порту Чорноморська — це заключний етап робіт з підняття судна, уточнив напередодні міністр інфраструктури Владислав Криклій.

  • 22 листопада 2019 року сильний шторм зірвав зі стоянки танкер Delfi, після чого він сів на мілину в затоці Одеси. Троє членів екіпажу спочатку відмовлялися залишати судно, але пізніше рятувальники евакуювали їх. Моряків доставили до лікарні, капітан корабля постраждав найбільше.
  • Після того як танкер перекинувся, з нього почало витікати пальне. Тоді в Адміністрації морських портів повідомили, що танкер може пролежати в морі ще не один тиждень через юридичні труднощі з переміщенням судна.
  • 22 червня Держекоінспекція повідомила, що біля Одеси, де стався витік пального з Delfi, нормативи гранично допустимої концентрації нафтопродуктів у воді перевищено в 16,4 разу.
  • 3 вересня Господарський суд Одеси наклав арешт на затонулий танкер Delfi.
  • Згодом у Держекоінспекції повідомили, що з танкера знову витікає пальне.