У Зеленського стверджують, що з попурі до Дня Незалежності артисти погодилися виступити безкоштовно

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Зеленського стверджують, що з попурі до Дня Незалежності артисти погодилися виступити безкоштовно

Пресслужба Офісу президента України

В Офісі президента заявили, що на День Незалежності всі артисти та музиканти, які взяли участь у фінальному номері «Музична історія Незалежності», на запрошення організаторів виступили безкоштовно. Про це заявили в ОП у відповіді на запит «Радіо Свобода».

У відомстві розповідають, що основний сценарій офіційних заходів розробили і реалізували працівники Офісу президента. Режисером 17-хвилинного попурі стала Катерина Царик.

«Музичний «мешап» та аранжування здійснив талановитий український музикант і виконавець MONATIK. Вони також надавали послуги на безоплатній основі», — додали в ОП.

При цьому, у Зеленського підкреслюють, що відсутність зазначення імен авторів і джерел запозичення під час трансляції попурі була пов’язана з певними технічними обмеженнями телевізійного мовлення. Але додають, що «повна версія цього номера із зазначенням імен авторів була оприлюднена на офіційних ресурсах Офісу президента».

  • 24 серпня до 29-го Дня Незалежності України у столиці відбувся святковий концерт, який організував Офіс президента. Зірки виконали хіти українських артистів, що були популярні в різний час. Кожен співав не свою пісню, а твір іншого. Наприклад, пісню «Там, де нас нема» гурту «Океан Ельзи» виконала Вєрка Сердючка, а Джамала заспівала хіт гурту The Hardkiss “Make Up”. Декілька музикантів обурилися тим, що їхні пісні використали без їхньої згоди.
  • Офіс президента після звинувачень виправив відео з концерту до Дня Незалежності, вказавши перелік усіх використаних фрагментів пісень із зазначенням авторів. Проте у деяких з них наплутав з авторством.