Офіс президента через три дні після концерту до Дня Незалежності вказав авторів пісень. Вони скаржаться на помилки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Офіс президента після звинувачень виправив відео з концерту до Дня Незалежності, вказавши перелік усіх використаних фрагментів пісень із зазначенням авторів. Проте у деяких з них наплутав з авторством.

Так, Офіс президента вказав автором пісні «Ні, я не ту кохав» Олександра Положинського, хоча насправді її написав Анатолій Говорадло.

«Цікава ситуація, на День Незалежності незаконно використали мою пісню, а потім заднім числом виправились і неправильно зазначили автора. Положинський не є автором слів використаного фрагменту. Задовбали! Про яке авторське право може йтися?» — відреагував Говорадло у Facebook.

Скриншот

Також в Офісі президента припустилися помилки, титруючи пісню «Я йду» Юрка Юрченка.

«Три дні шукали в картотєках і метриках авторів пісень. Виявляється, заднім числом можна виправляти і це не буде порушенням законодавства. […] І на тобі, автор «Я йду» — за їхньою версією, Ігор Балан», — написав Юрченко.

Скриншот

Про що йдеться?

24 серпня до 29-го Дня Незалежності України у столиці відбувся святковий концерт, який організував Офіс президента. Зірки виконали хіти українських артистів, що були популярні в різний час. Кожен співав не свою пісню, а твір іншого.

Наприклад, пісню «Там, де нас нема» гурту «Океан Ельзи» виконала Вєрка Сердючка, а Джамала заспівала хіт гурту The Hardkiss “Make Up”. Декілька музикантів обурилися тим, що їхні пісні використали без їхньої згоди.

  • Колишній лідер гурту «Тартак» Олександр Положинський відмовився від ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, яким його нагородив Володимир Зеленський.