«Океан Ельзи», «Бумбокс» і «Тартак» заявили, що не давали дозволу на використання своїх пісень на концерті до Дня Незалежності

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Гурти «Океан Ельзи», «Бумбокс» і «Тартак» заявили, що не давали дозволу на використання своїх пісень на концерті до Дня Незалежності «Пісенна історія сучасної України». Про це їхні представники повідомили у Facebook.

«Україна — це Європа. Європа — це повага до прав, у тому числі авторських. Чи не так, Офісе президента?» — відреагували в гурті «Океан Ельзи».

Продюсер «Бумбоксу» Олексій Согомонов також повідомив, що в гурту не запитували дозволу на виконання їхньої пісні. «Ні, звісно, ніхто не питав», — написав Согомонов.

Олександр Положинський також повідомив, що пісню гурту «Тартак» використали без дозволу.

В Офісі президента наразі ніяк не відреагували.

Про що йдеться?

У рамках святкування Дня Незалежності у столиці відбувся концерт «Пісенна історія сучасної України», на якому українські артисти виконували найвідоміші хіти років Незалежності.

Пісню «Океану Ельзи» «Там, де нас нема» виконали хор та Вєрка Сердючка, пісню гурту «Бумбокс» «Вахтерам» заспівав дует «Время и Стекло», а пісню «Понад хмарами» гурту «Тартак» — Ніна Матвієнко.