Офіс президента відповів на звинувачення у порушенні авторських прав під час концерту до Дня Незалежності — показав повний ролик

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Офіс президента відповів на звинувачення у порушенні авторських прав під час концерту до Дня Незалежності — показав повний ролик

Офіс Президента опублікував повний перелік використаних фрагментів музичних творів із зазначенням їхніх авторів, які звучали в музичному номері до Дня Незалежності України на Софійській площі у Києві, після заяв низки виконавців про порушення прав.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Офісу президента.

«24 серпня на Софійській площі пролунало 17-хвилинне попурі «Музична історія Незалежності», яке складалося з популярних в Україні пісень останніх трьох десятиліть у виконанні відомих українських артистів. Законом дозволяється подібне використання фрагментів пісень без попередньої згоди автора», — заявили в ОП.

Також в Офісі президента пояснили, що підставою для такого використання є пункт 9-1 статті 21 Закону України «Про авторське право і суміжні права», який дозволяє без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право) публікувати фрагменти музичних та інших творів у декількох форматах, зокрема у форматі попурі, за умови, якщо зазначено ім’я автора та джерело запозичення.

«Розміщуємо повний відеоролик музичного попурі, в якому виконані вимоги пункту 9-1 ст. 21 Закону «Про авторське право і суміжні права» та під кожним фрагментом запозиченої композиції вказане посилання на автора музичного твору», — додали у Володимира Зеленського.

  • 24 серпня до 29-го Дня Незалежності України у столиці відбувся святковий концерт, який організував Офіс президента. Попурі з 42 українських пісень заспівали 19 зірок українського шоубізу. Після концерту користувачі соцмереж почали запитувати, чи давали артисти дозвіл на виконання пісень. Тоді з’ясувалося, що деякі навіть не знали про включення фрагментів їхніх творів до попурі.