Бойовики «ДНР» заявили, що перенесли анонсований обстріл позицій ЗСУ на Донбасі та висунули ультиматум

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Бойовики «ДНР» заявили, що перенесли анонсований обстріл позицій ЗСУ на Донбасі та висунули ультиматум

Pierre Crom / Getty Images

Керівництво самопроголошеної «Донецької народної республіки» заявило, що перенесло анонсований раніше обстріл українських позицій біля селища Шуми (Донецька область) на 9 вересня.

Про це повідомляється на «офіційному сайті ДНР».

«Беручи до уваги дані факти, а також зберігаючи прихильність дотриманню досягнутих в рамках Контактної групи домовленостей, керівництвом «Донецької Народної Республіки» було ухвалено рішення перенести початок операції з усунення українських укріплень в районі н. п. Шуми на 10:00 9 вересня 2020 року», — йдеться в повідомленні на «сайті ДНР».

Бойовики додали, що представники України «все ще можуть самостійно усунути незаконно споруджені позиції» і до 22:00 8 вересня «направити звіт про факт їхнього демонтажу».

  • 5 вересня ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін попередив, що 7 вересня по українських позиціях біля селища Шуми в Донецькій області відкриють вогонь. За його словами, в районі селища ВСУ побудували «незаконні інженерні споруди».
  • Командувач Обʼєднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко заявив, що в разі атаки бойовиків по українських позиціях військові дадуть адекватну відповідь всіма наявними силами і засобами.