Росія піднімала винищувачі через патрулювання американських бомбардувальників над Україною

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Військово-повітряні сили Росії піднімали в небо вісім винищувачів через патрулювання групи американських стратегічних бомбардувальників B-52H біля узбережжя Чорного моря поблизу окупованого Криму. Швидше за все вони намагалися перехопити літаки.

Про це повідомляє командування Повітряних сил України.

«Формація з американських ракетоносців B-52H, українських винищувачів МіГ-29 та Су-27 не на жарт схвилювала російських окупантів, які на перехоплення підняли відразу вісім винищувачів (4 Су-27 та 4 Су-30) і перевели в повну бойову готовність ППО Південного військового округу», — заявили в командуванні.

Літаки-розвідники НАТО скористалися маневром росіян і отримали всю інформацію про протиповітряну оборону РФ у зазначеному районі.

  • 4 вересня в українському небі літали стратегічні бомбардувальники США — Boeing B-52H Stratofortresses. Вони спостерігали за територією та вивчали російську військову активність в окупованому Криму та Чорному морі. Літаки злетіли з авіабази у Великій Британії та увійшли в повітряний простір України з напрямку Польщі о 07:00. Групу супроводжували українські винищувачі.
  • В Європейському командуванні Збройних сил США заявили, що таким чином «показали можливості щодо стримування» Росії.