МОЗ: Україна веде перемовини з двома виробниками про закупівлю вакцини від COVID-19

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МОЗ: Україна веде перемовини з двома виробниками про закупівлю вакцини від COVID-19

Thana Prasongsin / Getty Images

Україна веде перемовини про закупівлю вакцини від коронавірусу з британсько-шведською фармацевтичною компанією AstraZeneca та китайським виробником вакцин «Сеновакс». Також розраховує отримати 8 мільйонів доз вакцини від глобальної ініціативи COVAX.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє Укрінформ.

«Очікуємо від них [AstraZeneca] пропозицію щодо кількості вакцин, яку вони готові будуть поставити, і в якій черзі», — розповів Степанов і додав, що Україна вже виділила на це кошти і готова вносити передоплату.

Степанов також наголосив, що Україна приєдналася до країн глобальної ініціативи COVAX щодо розподілу вакцин. «20% від кількості населення — це для України близько 8 млн доз. Вже в нас триває процес підписання договорів, щоб відразу після виготовлення і реєстрації вакцин ми також могли їх отримати», — сказав Степанов.

Глава відомства додав, що Україна також комунікує щодо вакцин з такими компаніями як Johnson & Johnson, Pfizer, Moderna.

При цьому Степанов повідомив, що Україна повністю забезпечена іншими необхідними вакцинами проти, зокрема, таких захворювань як туберкульоз, поліомієліт, дифтерія, правець, кір, гепатит В.