Нацрада затвердила склад групи для нагляду за дотриманням ЗМІ законодавства на місцевих виборах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила склад робочої групи для нагляду за дотриманням ЗМІ законодавства під час місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Очолить групу відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич. Його заступником став член Нацради Максим Онопрієнко. У складі також керівник апарату Нацради Сергій Кучерук, керівники структурних підрозділів і спеціалісти відділів.

Робоча група аналізуватиме поширювану ЗМІ інформацію, повʼязану з проведенням виборчої кампанії, яка стартує з 5 вересня. Зокрема, вона буде моніторити телерадіопрограми й ефіри, а також розглядати звернення та скарги юридичних і фізичних осіб щодо діяльності ЗМІ.

Протягом 30 днів після завершення виборчої кампанії робоча група надасть звіт.

  • 15 липня Верховна Рада 326 голосами ухвалила постанову № 3809, якою призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.
  • Центральна виборча комісія 8 серпня визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори. До переліку таких територій входять 10 громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 громад Сєверодонецького і Щастинського районів Луганської області.
  • 11 серпня у ЦВК заявили, що зможуть призначити перші місцеві вибори у 18 ОТГ біля лінії фронту на Донбасі, якщо отримають документи про наявність заходів безпеки.