Голова фінкомітету Ради запросив міністра Марченка «на чай». Раніше у «Слузі народу» не виключали кадрових змін в уряді

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Голова фінкомітету Ради запросив міністра Марченка «на чай». Раніше у «Слузі народу» не виключали кадрових змін в уряді

УНІАН

Народний депутат від «Слуги народу» та голова комітету парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев публічно запросив «на чай» міністра фінансів Сергія Марченка — той повинен доповісти з кількох питань на засіданні комітету. Про це нардеп повідомив у Telegram.

«Чекаємо на чай міністра фінансів на комітеті 9 вересня. Комітет в режимі відеоконференції», — написав Гетманцев.

Нардеп поширив документ, в якому зазначено, що Марченко має бути готовий доповісти щодо низки питань. Серед них — стан переговорів з Міжнародним валютним фондом щодо можливості отримання другого траншу допомоги, відсутність результатів реформи митниці, кадрові рішення в податковій і митниці, заборгованість оплати праці медикам та ін.

Про що йдеться?

Раніше перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі одного з телеканалів припустив імовірність кадрових змін в економічному блоці уряду. «Я думаю, що така ситуація назріває [кадрові зміни]. Економічний блок у нас представлений міністром економіки та фінансів. Я думаю, що в першу чергу мова йде саме про цих осіб», — заявив Стефанчук.

Але він уточнив, що відповідні висновки будуть зроблені вже після 15 вересня — тоді Кабмін має запропонувати Раді бюджетну резолюцію на 2021 рік.

В той же час, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заперечив, що Рада готується звільнити міністра фінансів Сергія Марченка та міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.