Затримання митників: голова комітету Гетманцев звинуватив міністра Марченка у зриві реформи

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова парламентського фінкомітету, нардеп «Слуги народу» Данило Гетманцев звинуватив міністра фінансів Сергія Марченка у зриві реформи Державної митної служби після затримання на Одеській митниці трьох посадових осіб за підозрою в корупції.

Гетманцев у своєму Facebook навів кілька фактів корупції на Одеській митниці за 2020 рік, в яких фігурували затримані.

«Міністр фінансів не виправдав довіри, взявши на себе персональну відповідальність за стан справ на митниці після звільнення Максима Нефьодова [ексочільник служби]. Схеми процвітають. Реформа зірвана», — написав він.

За його словами, Держбюро розслідувань затримало на хабарі начальника митного посту «Кучурган» Олексія Осипчука, заступника начальника відділу оформлення № 3 митного посту «Одеса» Віктора Залепу та в. о. начальника цього ж посту Володимира Лиманського.

За його словами, 13 березня цього року правоохоронці зафіксували факт отримання Осипчуком хабара у $1000. 12 травня хабар у $200 отримував Залепа. 10 липня правоохоронці зафіксували отримання $500 Лиманським.

  • 16 липня ДБР і поліція затримали трьох митників під час отримання грошей. У ДБР заявили, що вони регулярно вимагали гроші за оформлення контейнерів з товарами і транспортними засобами.