«Реформи повинні рухатися далі»: міністр фінансів пояснив, чому уряд звільнив очільника митниці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр фінансів Сергій Марченко пояснив зміну очільника митниці тим, що «реформи повинні рухатися далі».

Про це він розповів у коментарі Інтерфаксу.

«За моєю ініціативою уряд призначив нового тимчасового керівника митниці — Андрія Павловського, який на сьогодні є чинним заступником голови Держмитслужби. Причина цього кадрового рішення в тому, що реформа митниці повинна рухатися далі, вона не обмежується тільки виконанням планових показників з наповнення бюджету», — зазначив Марченко.

За його словами, хоча митниця почала виконувати плани з надходжень до бюджету, все одно потрібні «глибокі зміни».

Марченко підкреслив, що митниця за попереднього керівника гальмувала перехід Державної митної служби до єдиної юридичної особи.

«Зокрема, мало місце постійне зволікання в питанні підготовки і переходу Держмитслужби до функціонування за моделлю єдиної юридичної особи, яка є ключовим напрямком реформи до кінця цього року. Крім того, ми дедалі частіше чули від бізнесу про відсутність будь-якої реакції з боку Держмитслужби на ті проблеми, з якими бізнес щодня стикається на митниці. Саме тому було вирішено здійснити кадрову ротацію», — пояснив міністр фінансів.

  • Кабінет міністрів 19 серпня призначив заступника голови Державної митної служби Андрія Павловського тимчасово виконуючим обовʼязки голови відомства. До цього виконувачем обов’язків був Ігор Муратов.
  • Кабінет міністрів звільнив ексочільника ДМС Максима Нефьодова і його заступників з посад у митниці 24 квітня. Крім них, звільнили голову податкової служби Сергія Верланова.
  • Колишній голова митниці Максим Нефьодов подав позов до Окружного адміністративного суду з вимогою поновити його на посаді очільника Державної митної служби.